Massage bij JPT

Massage bij JPT

Massage is in de eerste plaats ontzettend genieten. Maar wist je ook dat het heel gezond is? Massage is goed voor lichaam & geest en dat heeft een aantal redenen.

arrow-down

Waarom Massage bij JPT?

MASSAGE BIJ JPT

Massage is in de eerste plaats ontzettend genieten. Maar wist je ook dat het heel gezond is? Massage is goed voor lichaam & geest en dat heeft een aantal redenen.

De onverdeelde aandacht die je krijgt en de rust waarin dit plaatsvindt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt zodat je lichaam zich weer herstellen kan, want er wordt ruimte gemaakt voor wat er is. In stilte. Even niet geven, alleen maar ontvangen. Ook wordt door massage de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. En doordat je spieren na een massage goed doorbloed zijn, voelen ze weer soepel en ontspannen aan. Yes!

Belangrijker nog: hoe dieper je wegzakt, hoe meer je je kunt overgeven aan het ‘nu’ en aan de zwaartekracht, hoe meer de activiteit van je hersengolven afneemt, meer en meer, totdat je op het Delta-niveau zit; het niveau van diepe slaap. Niet zoals ’s nachts, want dan ben je in een onbewust diepe slaap, maar je blijft nu bewust terwijl je diep diep ontspannen bent. Je bent je hier niet bewust van tijd en ruimte. En het voelt goed als je gemasseerd wordt. Hoewel je dat op sommige momenten ook helemaal niet voelt. Alsof je even geen lichaam hebt.

Juist ook op dit niveau wordt je zelfhelend vermogen geactiveerd, ofwel; een boost voor je immuunsysteem.

VOORDELEN MASSAGE:

Activeert je zelfhelend vermogen.
Spierfunctie verbeteren.
Sneller herstel na blessures/ sporten.
Beter uithoudingsvermogen spieren.
Beter afvalstoffen afvoeren.
Kalmeert je zenuwstelsel/vermindert stress.
Stimuleert je geluksgevoel.
Verhoogt je weerstand.
Stimuleert je doorbloeding.
Ontknoopt (en afvalstoffen worden verwijderd).
Verbetert je balans tussen lichaam en geest.
Geeft energie.
Werkt preventief.
Laat je weer tot jezelf komen.
Maakt je bewuster van je eigen lichaam.

LICHAAM EN GEEST

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, blessures, bekkenklachten, rugklachten en spanningen. Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt je beter!

PIJN OF KLACHT

Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een regelmatige massage geeft je meer vitaliteit en een betere gezondheid. Tevens is een ontspanningsmassage een stukje voor jezelf: een moment van rust en bewustwording. Het is heel belangrijk dat je bij de eerste behandeling aangeeft wat je prettig vindt. Hierdoor zal je met een tevreden gevoel weer naar buiten stappen.

HOOFD-, SCHOUDER- & NEK MASSAGE

De specifieke hoofd-schouder-nek massage is een stevige massage waarbij verschillende massagetechnieken (inclusief cupping) aan bod komen.

SPORT- & HERSTELMASSAGE

De sportmassage kan worden toegepast bij vermoeide en stijve spieren. Een sportmassage bij zeer stijve spieren is al snel te hard, waardoor de spieren na afloop nog stijver en pijnlijker aanvoelen. Na afloop van een zware training of wedstrijd kunnen afvalproducten van de spierstofwisseling, zoals vocht en lactaat, zich in de spieren ophopen. Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt. Een herstelmassage duurt meestal zo’n 20 minuten.

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Vooral bij oudere mensen heeft deze massage een gunstige invloed. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid.

STOEL-/BEDRIJFSMASSAGE

De stoel-/bedrijfsmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Je krijgt, volledig gekleed, een massage van de rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen en heupen. Dit alles in een sessie van ongeveer 20 minuten. De massage werkt op basis van acupressuur. Daarbij wordt op bepaalde energiepunten druk uitgeoefend met behulp van de vingers, handen, armen en ellebogen.

Als je, als werkgever meer wilt inzetten op duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, kan een stoel-/bedrijfsmassage daar een onderdeel van uitmaken.

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale siliconen cups vacuüm op de huid worden aangebracht.

Contact

Massage is goed voor lichaam & geest!

Massage is goed voor lichaam & geest!

Massage is in de eerste plaats ontzettend genieten. Maar wist je ook dat het heel gezond is? Maak kennis met JPT in Naaldwijk en ontdek welk programma het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Ontvang nu vrijblijvend alle (start)informatie over onze mogelijkheden

Ontvang nu vrijblijvend alle (start)informatie over onze mogelijkheden