Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

arrow-down

Wat doe jij aan veiligheid en gezondheid op het werk?

Op 28 april wordt de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk 2023 gevierd. De dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) om de wereldwijde preventie van arbeidsongevallen en arbeidsziekten onder de aandacht te brengen. Het doel is om het bewustzijn te vergroten van het belang van duurzame veiligheid en gezondheid op het werk. Op deze dag worden diverse activiteiten georganiseerd zoals congressen, seminars en tentoonstellingen. Er wordt ook veel informatie gedeeld over de veiligheid en gezondheid van werknemers.

Risico’s op het werk

Veiligheid en gezondheid op het werk zijn brede begrippen waarvan het belang nog grotendeels onderbelicht is, en de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk wil daar verandering in brengen. Een gezellige dag die iedereen eraan herinnert hoe belangrijk een gezonde en veilige werkplek is. Als je weet hoeveel mensen jaarlijks ziek worden en zelfs overlijden aan beroepsziekten, dan is het onvermijdelijk dat preventie en verbetering van arbeidsomstandigheden ook in jouw bedrijf belangrijk zijn, niet alleen in een grote internationale arbeidsorganisatie.

Vitaliteit, mentale flexibiliteit, werkplezier en algehele gezondheid op de werkvloer moeten nu meer dan ooit op de eerste plaats komen. Het is belangrijk dat je pas kunt starten als de risico’s bekend zijn. Werkgevers, werknemers en vele externe partners kunnen samenwerken om veiligheid en gezondheid op het werk te bevorderen. Analyseer potentiĆ«le risico’s, denk samen met het team na over mogelijke oplossingen en implementeer de gevonden oplossingen zo snel mogelijk. Deze acties resulteren in een werkomgeving die veiligheid brengt voor alle leden van jouw team. De jaarlijkse werelddag is een geweldige kans om ervoor te werken, het zou zonde zijn om niet mee te doen.

Verbeter de gezondheid in jouw organisatie op deze speciale dag

Wereldveiligheidsdag zet ons aan het denken over de risico’s die dagelijks op de werkvloer worden ervaren. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal kan er veel vooruitgang worden geboekt. Zie deze dag als werkgever als een mooie kans om harder te werken aan een veilige en gezonde werkomgeving. Elk initiatief, hoe klein ook, leidt tot grote resultaten. Hieronder hebben we alle activiteiten op een rijtje gezet die goed zijn voor deze dag.

Populaire diensten die JPT aanbiedt:

1. Bewegen

Beweeg jezelf fit & vitaal en zowel jijzelf als jouw werkgever plukken daar direct de vruchten van. Bij JPT is iedereen van harte welkom om te komen trainen voor haar / zijn gezondheid. Dit kan door middel van: Personal Training, Bodytec Training, Coaching, Hoogtetraining, Small Group Training, Fysiotherapie, Fysio-Bodytec en nog veel meer.

2. Vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven

Naast persoonlijke begeleiding biedt JPT ook verschillende vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven aan. Denk aan vitaliteitschecks, voedingsadvies, coaching en trainingen, mindfulness workshops, ‘werk en plezier’-workshops en advies over een gezonde bedrijfskantine. Deze diensten worden over het algemeen op locatie aangeboden.

3. Stoelmassage

15 minuten even helemaal tot rust komen tussen het werk door door een massage. We bieden deze dienst aan bij bedrijven of bij JPT in Naaldwijk.

4. Health check

De vitaliteit van jouw team is bepalend voor je bedrijf. Laat jouw medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek ondergaan om in kaart te brengen hoe zij ervoor staan voor hun gezondheid.

Meer informatie?

Is jouw bedrijf toe aan de volgende stap en is het tijd om aandacht te besteden aan de gezondheid van medewerkers? Wij denken graag met je mee welke diensten het beste ingezet kunnen worden voor fitte en gezonde medewerkers. Neem voor meer informatie contact op via het onderstaande contactformulier, info@jptraining.nl of 0174 760 800.

Contact met JPT in Naaldwijk