Manuele therapie E.S.
arrow-down

Manuele therapie E.S. kan helpen bij de volgende klachten:

Manuele therapie E.S. kan helpen bij de volgende klachten:
 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
 • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
 • Lage rugklachten met uitstraling naar de benen
 • Hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • Kaakklachten
 • Heupklachten
 • Langdurig aanhoudende klachten
 • Verspringende klachten in het lijf
 • Na een breuk of andere immobilisatie periode
 • Na een ongeval of een harde klap/ valpartij

Manuele therapie E.S. bij JPT?

WAT IS MANUELE THERAPIE E.S.?

Manuele therapie E.S. ® is een behandelmethode die zich richt op de gewrichten van ons lichaam.

De manueel therapeut E.S. kraakt niet. Dat wil zeggen dat er geen hoge snelheidstechnieken (high velocity trusts) uitgevoerd worden die voorbij de fysiologische bewegingsgrens van het gewricht gaan.

Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, houding en manier van bewegen. Een behandeling bij Sonja is altijd gebaseerd op jouw individuele bewegingsvoorkeur. Er wordt een behandeling op maat gemaakt.

Manuele therapie E.S. ®. gaat er vanuit dat alle gewrichten van het menselijk lichaam, en hun bijbehorende spieren en zenuwen, een eenheid zijn en ook zo functioneren. Bij klachten aan een of meerdere gewrichten is dus vaak het hele lichaam betrokken. Tijdens de behandeling van een uur worden daarom vrijwel alle relevante gewrichten van voeten tot hoofd behandeld. Manuele therapie E.S. ® is daarom zeer geschikt voor de behandeling van uitgebreide chronische klachten, waarvan de oorzaak niet direct te vinden is.

TERUGKERENDE BLESSURES

Manuele therapie E.S. ®. kan een oplossing bieden bij (terugkerende) blessures. De oorzaak van aanhoudende blessures is vaak te vinden in een niet goed functioneren van de gewrichtsketen. Spieren leveren daardoor op een inefficiënte manier prestaties waardoor er chronische irritatie kan ontstaan aan spier- en peesweefsel. Daarnaast is een storing in de functie van het sturend deel van het gewricht (het gewrichtskapsel) een veelvoorkomend probleem.

WANNEER NAAR EEN MANUEEL THERAPEUT?

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als deze pijnlijk is, kan manuele therapie een goede uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten zijn soepeler en bewegen gaat gemakkelijker.

Manuele Therapie E.S.® is geen onderdeel van de fysiotherapie. Deze vorm van therapie is niet integraal uitvoerbaar in 30 minuten en past daardoor niet in de door de aanvullende verzekering gecontracteerde zorg. De behandelingen kunnen geheel, gedeeltelijk of niet vergoed worden door jouw aanvullende verzekering als een erkende complementaire geneeswijze, of onder ‘beweegzorg’. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van welke verzekering en welke polis je hebt genomen. Je krijgt een nota die je rechtstreeks aan de praktijk kunt betalen en vervolgens indienen bij jouw verzekering. Een volledige behandeling kost 90 euro en duurt een uur. Meestal zijn slechts 3 tot 6 behandelingen nodig. Op de site van de patiëntenvereniging van manuele therapie, www.pvmt.nl is een overzicht van zorgverzekeraars die tot nu toe bekend hebben gemaakt of zij de behandelingen geheel, gedeeltelijk of niet vergoeden.

Bekijk hier het privacybeleid.

Contact

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar.

Maak kennis met JPT in Naaldwijk en ontdek welk programma het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Ontvang nu vrijblijvend alle (start)informatie over onze mogelijkheden

Ontvang nu vrijblijvend alle (start)informatie over onze mogelijkheden