Trainen voor de Tourmalet (Team Westland) in de hoogtekamer van JPT

Trainen voor de Tourmalet (Team Westland) in de hoogtekamer van JPT

arrow-down

Van borstkanker naar de Tourmalet met Team Westland

Christine van Steekelenburg is al een jaar of 7 samen met haar man vaste klant van onze partner Bodytec Studio. Tegenwoordig kan je haar ook regelmatig tegenkomen bij JPT en met een zeer goede reden: ze traint bij ons in de hoogtekamer, omdat ze in juni de Col du Tourmalet gaat beklimmen met Team Westland. Christine deelt graag haar bijzondere verhaal en haar ervaringen met JPT:

“Mijn naam is Christine van Steekelenburg, geboren en getogen Naaldwijkse. Dit jaar hoop ik 60 jaar te worden. Ik heb een lieve man, Paul, een zoon en dochter, en tegenwoordig ook een schoondochter en schoonzoon. Paul en ik hebben een tijd samen hardgelopen, maar door blessures hebben we dit omgeruild voor stevig doorwandelen. Verder bodyteccen wij samen al een jaar of 7 bij Bodytec Studio, hier krijg je hele sterke spieren van, en onze grote passie is varen. Daarnaast maak ik gebruik van de hoogtekamer van JPT om mij voor te bereiden op de Tourmalet.

Ik ga namelijk de Tourmalet op wandelen in juni en hoop daar een hele mooie week te krijgen met allemaal lieve mensen om me heen, die zich enorm inspannen voor de strijd tegen kanker. Mijn verwachting is dat we daar met elkaar verdrietig zullen zijn om de mensen die we verloren hebben, maar ook samen het leven zullen vieren.

Waarom we de Tourmalet op gaan

Op 5 januari 2022 verloren wij mijn zwager Hans van Steekelenburg, de broer van mijn man. Na een strijd van ruim 3,5 jaar, met verschillende chemokuren, 2 stamceltransplantaties, tussen hoop en vrees levende, heeft hij toch de strijd verloren helaas.

Met enorme bewondering heb ik na zijn dood aanschouwd hoe zijn weduwe, Margreth van Steekelenburg zich, samen met haar kinderen, in ging zetten voor Team Westland en in juni 2022 met haar gezin de Tourmalet ging bewandelen. Het was eigenlijk de bedoeling dat wij mee zouden lopen, maar doordat we ons allebei niet zo fit voelden, besloten we het een jaar uit te stellen. Maar goed dat ik niet gegaan ben want in diezelfde week stond de huisarts aan mijn deur met het bericht dat er een afwijking gezien was op borstfoto’s die gemaakt waren door het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Diagnose: borstkanker

Op 24 juni 2022 kreeg ik de eerste echo en de radioloog was zeer verontrust door een tumor die zij zag. Dan staat je wereld wel even op zijn kop. En natuurlijk die van mijn man en kinderen. Krijg ik chemo, moet mijn borst eraf, ga ik het überhaupt wel overleven? Er werd een punctie genomen en na een paar dagen kreeg ik de uitslag op de mamapoli. Het bleek inderdaad borstkanker, maar wel operatief en borst besparend te verwijderen, én er waren geen uitzaaiingen gezien, gelukkig.

Een operatie en bestralingen zouden afdoende moeten zijn. Geen chemo gelukkig en geen amputatie. Er werd een magneetje in het midden van de tumor geïmplanteerd en op 4 augustus ben ik geopereerd. Mijn chirurg, dokter Jannink, liet me net voordat ik onder narcose ging, een staafje zien. “Kijk”, zei ze, “hiermee kan ik heel goed het magneetje opsporen en weet ik beter waar ik moet zijn.” Ook zou de kans om recidive (herhaling) te voorkomen groter zijn wanneer ze, zoals zij dat noemde radicaal zou snijden, en de tumor in zijn geheel, liefst met een schoon randje weefsel er omheen zou verwijderen. Met een gerust hart viel ik in slaap en gaf ik me over, om na 2 uur weer blij wakker te worden. Het was achter de rug, de tumor was in zijn geheel verwijderd en het was me alles meegevallen.

Team Westland

In de wachtkamer las ik in het Haga magazine, dat er tegenwoordig een nieuw systeem toegepast wordt in het Haga ziekenhuis bij borstoperaties. Het Sirius Punctuition System. Dit is het staafje en magneetje waar ik net over vertelde. En nu komt het, in hetzelfde artikel stond dat Team Westland dit nieuwe systeem betaald heeft. Toen ik op de site keek van Team Westland zag ik idd dat mijn chirurg, dokter Jannink, de cheque in ontvangst nam. Toen dacht ik, als ik dit overleef en genees dan ga ik de Tourmalet bewandelen en me inspannen om sponsorgeld binnen te halen voor Team Westland. In september ben ik nog bestraald en daarna kon het genezen beginnen.

Trainen voor de Tourmalet

Het wandelen ben ik altijd blijven doen en kort na mijn operatie heb ik ook het bodyteccen weer opgepakt. Door donaties van lieve familieleden, buren, vrienden en bedrijven heb ik al aardig wat geld bij elkaar kunnen krijgen voor de actie met Team Westland.

Vooral Bodytec Studio Naaldwijk en JPT Personal Training & Coaching ben ik erg dankbaar. Niet alleen hebben zij mij gesponsord, maar zij helpen mij ook in de voorbereiding op de Tourmalet. Ik mag daar in hun hoogtekamer trainen, waar de ijle, minder zuurstof bevattende lucht van de Tourmalet in nagebootst wordt. Door de loopband een helling te geven, kunnen mijn spieren ook alvast wennen aan de andere stand van mijn benen.

Op de gedenk kei die ik mee naar boven ga nemen staat: “hoop voor vrouwen met borstkanker”. Want hoop is er, ik ben daar het voorbeeld van. Hopelijk gaan er nog meer mensen doneren, zodat Team Westland het enorme belangrijke en effectieve werk voort kan zetten, zodat er straks wellicht nog meer mensen, net als ik, kunnen zeggen: ik ben genezen van kanker.”

  

Wij wensen Christine heel veel succes! Wil je Christine steunen met een donatie? Dat kan op de website van Team Westland.

 

Wil je net als Christine trainen in onze hoogtekamer? Vul het contactformulier in of neem direct contact op via info@jptraining.nl of 0174 760800.

Contact met JPT in Naaldwijk

Gratis intake

Gratis intake

Wil je ook sporten bij JPT en ben je benieuwd welke diensten het beste bij jouw doelen passen? Plan nu een gratis intake gesprek in met Jeroen!