Golfswing verbeteren? Vincent ging je voor met positieve resultaten

Golfswing verbeteren? Vincent ging je voor met positieve resultaten

arrow-down

Ik heb minder pijnklachten en mijn hernia is nagenoeg verdwenen

Vincent van Droogenbroeck heeft handicap 4 en is bij Monique aan de slag gegaan om zijn golf swing te verbeteren.

“Blessures en klachten wil ik graag voorkomen en daarom vind ik het fijn om goed voorbereid de golfbaan op te gaan. Dit doe ik door 1 keer per week bij Monique mijn slag te trainen en andere delen van het lichaam te versterken. Door de training heb ik veel minder pijnklachten, is mijn hernia nagenoeg verdwenen en heb ik veel meer souplesse zodat ik met veel meer plezier kan trainen (ik heb bijvoorbeeld geen rugband meer nodig). Ik ben veel sterker geworden en kan mijn tas weer met gemak dragen. Daarnaast heb ik een veel stabielere houding door veel core te trainen en heb ik geleerd hoe ik dit kan onderhouden met specifieke oefeningen.

Wil je jouw handicap verbeteren? Dan is het goed om naar je golfswing te kijken. Wat kan er beter en hoe haal je daar het maximale uit? Golf is de laatste jaren steeds populairder geworden. Door de coronasluitingen kwam de sport in een stroomversnelling. In 2020 werden maar liefst 25.000 nieuwe golfers geregistreerd. In het begin kun je snel verbeteren, want oefening baart kunst. Na een tijdje golfen merk je misschien dat je weinig of geen vooruitgang boekt. Dan is het tijd om je swing te controleren.

Factoren van een goede golfswing
Verschillende factoren bepalen een goede swing:

Correcte Houding: Een goede houding is een eerste vereiste voor een goede swing. Als de positie van de benen niet helemaal goed is, kan dit de rotatie van het lichaam beperken.

Flexibiliteit: Een goede swing vereist een zekere mate van flexibiliteit van het lichaam. We schreven eerder een artikel over dit onderwerp.

Goede grip: De juiste grip op de club geeft een betere controle over de swing. Een populaire grip is de vardon grip, genoemd naar Harry Vardon. Bij deze greep rust de pink van de bovenhand op de wijsvinger van de onderhand. Er zijn natuurlijk verschillende soorten infecties. Ontdek zelf wat voor jou het beste werkt. Naast deze factoren is het natuurlijk ook belangrijk om veel te oefenen.

Ook je prestaties op de golfbaan verbeteren?

Ga nu aan de slag met golftraining door onze Personal Trainer Monique. Vraag naar meer informatie of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier, mail naar info@jptraining.nl of bel naar 0174 760800.