Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Specialistische fysiotherapeuten in Naaldwijk

Specialistische fysiotherapeuten in Naaldwijk

Stel je voor: de vrijheid van beweging zonder pijn of beperking. In Naaldwijk wordt dit werkelijkheid dankzij gespecialiseerde fysiotherapeuten. De kracht van fysiotherapie is bekend, maar velen vragen zich af welke specifieke therapieën aangeboden worden. Met een scala aan klachten – van sportblessures tot chronische aandoeningen – vinden patiënten hun weg naar onze experts. Naarmate de gezondheidszorg verandert, rijst de vraag of deze behandelingen toegankelijk blijven voor iedereen, ongeacht de verzekeringspolis.

Wat voor fysiotherapie wordt gegeven?

Voor wie op zoek is naar professionele fysiotherapie in Naaldwijk, wordt er een breed scala aan behandelingen aangeboden. Bij JPT kan je terecht voor zowel reguliere fysiotherapie als voor gespecialiseerde behandelingen voor diverse klachten. Denk hierbij aan pijn, stijfheid, revalidatie en werk gerelateerde klachten. JPT’s unieke diensten omvatten onder meer hoogtetraining, zuurstoftherapie en cryotherapie, maar ook vernieuwende methoden als fysio-bodytec en slaaptherapie.

Bij JPT Body & Mind is de zorg optimaal afgestemd op volwassenen. Hier bieden we medische trainingen die het herstel van blessures en de revalidatie ondersteunen. De medische trainingen richten zich op conditieverbetering en krachttoename, wat een positief effect heeft op langdurige blessures en herstel na operaties.

Een lijst van behandelingen die in Naaldwijk beschikbaar zijn:

 • Massage
 • Oefentherapie
 • Mobilisatietechnieken
 • Hoogtetraining
 • Zuurstoftherapie
 • Cryotherapie
 • Fysio-bodytec
 • Slaaptherapie

Fysiotherapeuten in Naaldwijk zijn toegerust om uiteenlopende klachten effectief te behandelen, vaak op verwijzing van een huisarts of specialist. Je kan verzekerd zijn van goede en persoonlijke begeleiding gedurende het gehele revalidatieproces.

Met welke klachten kom je bij fysiotherapeut?

Bij een fysiotherapeut kun je terecht met een breed scala aan klachten die gerelateerd zijn aan het bewegingsapparaat en de fysieke gezondheid:

 • Hoofd en nek: klachten zoals hoofdpijn en nekpijn.
 • Schouders: pijn of beperkingen in de schouderregio.
 • Rug: acute of chronische rugklachten.
 • Bekken: bekkenproblemen, waaronder bekkeninstabiliteit.
 • Ledematen: klachten in heupen, ellebogen, polsen, handen, knieën en enkels.

Fysiotherapie is tevens geschikt voor de behandeling van:

 • Blessures: ondersteuning bij sportblessures of ongelukken.
 • Revalidatie: herstel na bijvoorbeeld een operatie of een ongeluk.
 • Chronische aandoeningen: aandoeningen zoals COPD, reuma, artrose en fibromyalgie.
 • Postoperatieve zorg: na plaatsing van een knie- of heupprothese of bij herstel van gescheurde kruisbanden.
 • Post-COVID-19: begeleiding bij langdurige klachten na een COVID-19 besmetting.

Kortom, voor uiteenlopende fysieke klachten biedt fysiotherapie in Naaldwijk een gepaste behandeling en begeleiding om herstel te bevorderen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Word fysiotherapie vergoedt bij niet gecontracteerde praktijken?

Als je overweegt te kiezen voor fysiotherapie bij een niet-gecontracteerde praktijk zoals JPT in Naaldwijk, is het belangrijk om te weten hoe het zit met de vergoedingen. Bij dergelijke praktijken betaalt de cliënt de kosten voor fysiotherapie eerst zelf. Vervolgens kan de factuur worden ingediend bij de zorgverzekeraar om te bepalen welke vergoeding mogelijk is.

Bij niet-gecontracteerde praktijken zoals JPT, is het dus essentieel dat je vooraf controleert hoeveel van de kosten de zorgverzekeraar zal vergoeden. Dit kan variëren afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.

Het is verstandig om direct contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor specifieke informatie over de vergoedingsmogelijkheden. Zo kom je niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan en kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen over jouw fysiotherapeutische behandeling.

Samengevat:

 1. Betaal eerst zelf bij niet-gecontracteerde Fysiopraktijken zoals JPT.
 2. Dien de factuur in bij uw zorgverzekeraar.
 3. Controleer de vergoeding vooraf bij uw zorgverzekeraar.

Een goed plan is om dit proces te begrijpen voordat je begint, zodat uw focus volledig kan liggen op uw herstel en revalidatie.

Welke innovatieve behandelingen zetten wij in?

In de voortdurende ontwikkeling binnen fysiotherapie streven wij ernaar om bij te blijven met de laatste innovaties. In Naaldwijk maken onze mensen kennis met geavanceerde therapievormen en krijgen ze goede begeleiding in hoogtetraining, zuurstoftherapie, en lokale cryotherapie die naast de reguliere fysiotherapeutische interventies worden aangeboden.

JPT, gevestigd in Westland, gaat een stap verder door technologisch vooruitstrevende services te verstrekken zoals fysio-bodytec, slaaptherapie en algehele cryotherapie. Patiënten bij JPT genieten van een holistische benadering waarbij de fysiotherapeuten nauw samenwerken met personal trainers om persoonlijke trainingsprogramma’s aan te passen, zodat deze perfect aansluiten bij hun klachten en hersteldoelen.

Cryotherapie

Cryotherapie wint snel aan populariteit in Naaldwijk als een effectieve behandelmethode om herstel te bevorderen, pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. De intense koude die bij cryotherapie wordt gebruikt, helpt om de bloedvaten te vernauwen, wat vervolgens leidt tot een verminderde bloedstroom naar het behandelde gebied, om zo pijn en zwelling te verminderen. Fysiotherapie Westland biedt deze therapie aan als onderdeel van hun dienstverlening, en ook bij Adfysio kunnen patiënten terecht voor deze koudebehandeling.

Manuele therapie

Manuele therapie is een speciale vorm van fysiotherapie bij JPT Body & Mind, waarbij de focus ligt op de behandeling van de bewegingsfunctie van gewrichten. De therapie omvat technieken zoals mobilisaties, manipulaties en houdingsadviezen, ontworpen om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijnklachten te verminderen. Onze manueel therapeut Sonja kraakt niet. Onmiddellijke verlichting en verbeterde mobiliteit zijn vaak directe effecten van deze behandeling.

Hoogtetraining

Hoogtetraining simuleert trainingsomstandigheden zoals die op grote hoogtes voorkomen door middel van een hoogtekamer of hoogtetrainingmasker. Deze unieke dienst wordt aangeboden bij JPT. Het doel is om het aanpassingsvermogen van het lichaam te vergroten en het herstel te optimaliseren. Dit type training wordt vaak gecombineerd met andere therapieën zoals slaaptherapie om het welzijn te verbeteren.

Zuurstoftherapie

Bij zuurstoftherapie wordt extra zuurstof toegediend om de weefselgenezing te bevorderen en de prestaties te verbeteren. Dit wordt ingezet om het welzijn te ondersteunen en specifieke aandoeningen aan te pakken. Met het verhogen van de zuurstofniveaus in het lichaam kan deze therapie het herstelproces versnellen en de algemene gezondheid van individuen verbeteren.

Lokale cryotherapie

Lokale cryotherapie bij JPT in Naaldwijk biedt gerichte koudebehandeling voor het verminderen van pijn en ontsteking in specifieke gebieden van het lichaam. Deze behandeling is met name effectief voor klachten aan spieren, gewrichten, banden en pezen. Bij lokale cryotherapie wordt het gekoelde gebied specifiek behandeld, wat resulteert in een snelle en gerichte verlichting van de klacht.

Ervaar passende fysiotherapie bij Fysiotherapie van JPT Personal Training & Coaching

Heb je lichamelijke klachten of ben je herstellende van een operatie? Bij Fysiotherapie staat een team van ervaren fysiotherapeuten klaar om je te helpen met jouw revalidatie. We bieden professionele begeleiding en ondersteuning tijdens het gehele revalidatieproces, met als doel jouw pijn te verminderen, jouw mobiliteit te vergroten en jouw kwaliteit van leven te verbeteren.

Of je nu last heeft van:

 • Algemene klachten, zoals rug- of nekpijn
 • Specifieke klachten, zoals na een operatie of sportblessure
 • Chronische aandoeningen, zoals reuma of artrose

Onze fysiotherapeuten hebben de kennis en expertise in huis om je de juiste behandeling te bieden. We werken met een breed scala aan behandelmethoden, waaronder:

 • Manuele therapie
 • Oefentherapie
 • Dry needling
 • Echografie

Contact fysiotherapie JPT om je van jouw klachten af te helpen. Heb je een belangrijke vraag of wil je graag een voorspoedig herstel en efficient herstel? Dan zijn wij er voor je!

Veelgestelde vragen

 1. Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Fysiotherapeuten gebruiken verschillende technieken en oefeningen om pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en het functioneren van het lichaam te herstellen.

 1. Wat zijn de voordelen van fysiotherapie?

Fysiotherapie kan verschillende voordelen bieden, zoals pijnverlichting, verbeterde mobiliteit, sneller herstel na blessures of operaties, vermindering van ontstekingen, preventie van verdere klachten en verbetering van de algehele gezondheid en kwaliteit van leven.

 1. Welke specialisaties zijn er binnen de fysiotherapie?

Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende specialisaties, waaronder manuele therapie, sportfysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, geriatriefysiotherapie en neurologische fysiotherapie. Elke specialisatie richt zich op specifieke aandoeningen, doelgroepen of behandeltechnieken.

 1. Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan de gewrichten en de wervelkolom. Hierbij maakt de therapeut gebruik van specifieke handgrepen en technieken om de mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en de balans in het lichaam te herstellen.

 1. Wat is hoogtetraining?

Hoogtetraining is een trainingsmethode waarbij de trainingsomstandigheden van grote hoogtes worden gesimuleerd. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een hoogtekamer of een hoogtetrainingmasker. Door in een omgeving met een lager zuurstofgehalte te trainen, wordt het aanpassingsvermogen van het lichaam vergroot en kan het herstel worden geoptimaliseerd.

 1. Wat is zuurstoftherapie?

Zuurstoftherapie is een behandelmethode waarbij extra zuurstof wordt toegediend om de weefselgenezing te bevorderen en de prestaties te verbeteren. Deze therapie kan worden ingezet bij aandoeningen zoals wonden die moeilijk genezen, longaandoeningen en verminderde sportprestaties.

 1. Wat is lokale cryotherapie?

Lokale cryotherapie is een behandeling waarbij specifieke gebieden van het lichaam worden behandeld met koude temperaturen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, ontstekingen en zwellingen in spieren, gewrichten, banden en pezen. Door het gekoelde gebied gericht te behandelen, kan er snel verlichting worden geboden.