R in de maand: vitaminesupplementen of niet?

R in de maand: vitaminesupplementen of niet?

arrow-down

R in de maand: vitaminesupplementen of niet?

Het is september, de R is weer ‘in de maand’! Voor veel mensen is de R van de maand ook het begin van een vitaminesupplement. Is vitaminesuppletie nodig in de herfst en winter?

Het verhaal van de ‘R in de Maand’

Hoewel het tegenwoordig nog te warm is en de herfst uitblijft, zit de R al in de maand. De regel is: als R binnen een maand is, neem dan extra vitamines. In die tijd waren er geen verse groenten en fruit tijdens de koude maanden, waardoor mensen niet genoeg vitamine C binnen kregen. Deze vitamine houdt je weerstand op peil en werkt als een antioxidant: als je te weinig consumeert, ben je vatbaar voor infecties en daardoor sneller ziek worden. Dankzij het slikken van vitaminepillen in maand R zijn mensen nog steeds gezond.

Voldoende vitamines in een gezonde voeding

Tegenwoordig worden vitamines en voedingsstoffen goed bewaard in groenten en fruit, omdat het voedsel snel wordt ingevroren wanneer het wordt geoogst. Ook wordt natuurlijk veel van wat we eten geïmporteerd uit andere landen. Als je gevarieerd en gezond eet, is de kans op een vitaminetekort klein.

Je hebt in de herfst en winter dezelfde voedingsstoffen nodig als in de lente en de zomer, dus u moet uw voeding het hele jaar door in de gaten houden. Dit doe je door elke dag minimaal twee stuks fruit en 200 gram groente te eten.

Meer kans om ziek te worden tijdens koude maanden

In de herfst en winter loopt u echter meer kans om een ​​virus op te lopen, zoals verkoudheid of griep. Als je weerstand groter is, heb je minder last. Je uithoudingsvermogen bouw je op door gezond en gevarieerd te eten, voldoende te slapen en te sporten.

Als je niet gezond kunt eten, kun je vitaminesupplementen nemen om toch voldoende vitamines binnen te krijgen. Vitamine C pillen zijn te koop bij deonlinedrogist.nl, maar je kunt ook kiezen voor multivitaminen.
Te weinig zon in de winter: vitamine D-supplementen

Als je gezond eet, krijg je meestal voldoende vitamine binnen. Er zijn echter groepen mensen die extra vitamines kunnen nemen als de R-maand in de maand zit omdat ze niet genoeg binnenkrijgen. Dit houdt in dat je vitamine D slikt. Dit is de vitamine die je voornamelijk van de zon krijgt, en in de herfst en winter is er gewoon minder zon.

Kinderen van 3 jaar en jonger, mannen en vrouwen met een donkere huidskleur, zwangere vrouwen, vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 worden aanbevolen om vitamine D-supplementen te nemen. Mensen die niet vaak naar buiten gaan, wordt ook geadviseerd om vitamine D te nemen supplementen. moet aanvullen met vitamine D.