Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

NL padelspeler Steffie Weterings traint bij JPT

“Als Padelspeler nummer 1 in Nederland draait mijn leven om prestatie, uithoudingsvermogen en welzijn. Daarom ben ik zo blij dat ik mijn reis naar een betere versie van mezelf kan maken met JPT Personal Training & Coaching.

Bij JPT maak ik gebruik van verschillende diensten om mijn padelspel naar een hoger niveau te tillen. Personal Training met Jeroen of Miranda, vaak in de hoogtekamer, maar soms ook ter variatie in andere kamers, is een belangrijk onderdeel van mijn routine. Het helpt me sterker, sneller en compacter te worden, wat zich vertaalt naar meer explosiviteit op de padelbaan.

 

De kracht van hoogtetraining: mijn ervaringen als topsporter

Als topsporter is elke mogelijke voorsprong cruciaal. Ik heb de kans gehad om de kracht van hoogtetraining te ervaren en de voordelen ervan zijn ronduit verbazingwekkend. Hoogtetraining betekent trainen in een omgeving met minder zuurstof, zoals in een hoogtekamer. In eerste instantie lijkt dit misschien tegenstrijdig, maar het heeft een diepgaand effect op je prestaties als topsporter.

 

Ten eerste stimuleert hoogtetraining je lichaam om meer rode bloedcellen aan te maken om het lagere zuurstofgehalte te compenseren. Dit zorgt voor een verbeterde zuurstoftransportcapaciteit, wat belangrijk is voor uithoudingsvermogen en herstel. Ook verhoogt hoogtetraining de productie van erytropoëtine (EPO), een hormoon dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Dit natuurlijke proces helpt je lichaam om op een duurzame manier meer zuurstof op te nemen.

 

Maar wat betekent dit voor mij als topsporter? Het betekent dat je uithoudingsvermogen aanzienlijk verbetert. Je kunt langer trainen en sneller herstellen, wat belangrijk is in mijn toernooien. Ik heb gemerkt dat mijn prestaties op de baan enorm zijn verbeterd sinds ik hoogtetraining heb toegepast in mijn trainingsschema. Mijn uithoudingsvermogen is toegenomen, mijn hersteltijden zijn verkort en ik voel me over het algemeen sterker en fitter.

 

 

Dit maakt het verschil!

Wat echt het verschil maakt, is de Cryotherapie en de Zuurstof-fiets. Ik doe dit wekelijks en merk duidelijk het verschil in mijn herstel. Ik slaap beter en heb minder last van vermoeidheid en spierpijn. Het geeft me de energie die ik nodig heb om op mijn best te presteren.

 

De sportmassages zijn ook een essentieel onderdeel van mijn routine. Ze helpen me om mijn lichaam te ontspannen en eventuele spanningen te verminderen, wat mijn spel ten goede komt.

Wat ik ook erg fijn vind aan JPT is de persoonlijke aandacht en de sfeer. Ik voel me echt ’thuis’ bij JPT, en dat is belangrijk voor me. De trainers begrijpen mijn behoeften als atleet en passen hun aanpak daarop aan.

Al met al ben ik dankbaar voor de samenwerking met JPT en de impact die het heeft op mijn spel en mijn algehele welzijn. Ik kan met vertrouwen zeggen dat ik me op mijn best voel, zowel op als naast de baan.

Bedankt JPT voor alles wat jullie voor me doen!”