Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Afvallen met Bodytec training

Afvallen met Bodytec training

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om effectief af te vallen? Bodytec training is een moderne methode die conditie-oefeningen combineert met technologische innovaties. Bodytec, ook wel bekend als Electro Musculaire Stimulatie (EMS), is een revolutionair trainingsprogramma dat belooft je fitnessregime te transformeren. Het is een efficiënte manier om verschillende spiergroepen tegelijk te trainen, terwijl de kans op blessures wordt verminderd.

Bodytec Training Methode

Bodytec is een vooruitstrevende trainingsmethode die zich richt op het verstevigen en versterken van spieren met behulp van EMS (Electro Musculaire Stimulatie). Tijdens een Bodytec training worden elektrische impulsen ingezet om acht grote spiergroepen, zoals de benen, billen en buik, tegelijkertijd en intensief te trainen. Wat bijzonder is aan deze vorm van training, is dat je in slechts 20 minuten een work-out voltooit die te vergelijken is met een 3 uur durende training in de fitness. Dit maakt het niet alleen een tijdbesparende, maar ook een bijzonder efficiënte manier om aan je lichaam te werken.

Ideaal voor zowel de beginnende sporter als de meer ervaren atleet, Bodytec is tevens aan te bevelen voor mensen die revalideren of gewoon willen bewegen zonder hun lichaam zwaar te belasten. De EMS-training is bijzonder effectief als het gaat om calorieverbranding en vetverbranding, wat voor mensen die worstelen met een calorietekort een uitkomst kan bieden. Bovendien blijft je metabolisme ook na de training actief door het zogeheten ‘after-burn-effect’, waardoor je lichaamsvet op een effectievere wijze wordt verbrand, zelfs als je niet actief bent.

Wat is Bodytec?

Bodytec maakt gebruik van Electro Muscle Stimulation (EMS) om met elektrische stimulatie de spieren extra te prikkelen tijdens de workout. Het unieke van deze training is dat alle spiergroepen – de rug, borst, billen, buik, armen en benen – inclusief de diepere liggende spieren, synchroon worden belast met intensieve elektrische impulsen. Met een duur van 20 minuten per sessie, is Bodytec niet alleen efficiënt, het is ook zeer effectief, want het bereikt 90% van de spiervezels, veel meer dan de traditionele 50% bij normale krachttraining.

Bodytec staat open voor iedereen, ongeacht fysieke conditie, inclusief mensen met gewrichtsproblemen of overgewicht, maar ook voor topsporters en hobbyisten. Het maakt snel fit worden of afvallen tot een haalbare kaart vanwege de veel efficiëntere trainingsmethode in vergelijking met de reguliere trainingsroutines.

De technologie achter Bodytec

Bodytec is een geavanceerd trainingsconcept dat revolutionair gebruikmaakt van EMS, oftewel Electro Muscle Stimulation. Deze technologie stimuleert de spieren om samen te trekken via elektrische impulsen, direct afgegeven aan het lichaam via speciale trainingspakken. Een van de unieke voordelen van deze methode is dat deze natuurlijke weerstand biedt die de eigen kracht van het lichaam benut, wat de belasting op spieren, pezen en gewrichten minimaliseert. Hierdoor heeft een Bodytec training de potentie om in slechts 20 minuten een resultaat te leveren dat vergelijkbaar is met 3 uur traditionele krachttraining.

Omdat maar liefst 93% van de spieren tegelijkertijd wordt getraind, staat dit efficiënte systeem garant voor een intense workout met maximale resultaten op zowel kracht als uithoudingsvermogen. Dit resulteert niet alleen in een snellere opbouw van spiermassa, maar het is ook een effectieve manier om calorieën te verbranden – tot wel 500 calorieën in een enkele sessie van 20 minuten. Dergelijke resultaten zijn significant hoger dan die van de meeste conventionele trainingsmethoden.

Electro Muscle Stimulation (EMS)

De EMS, elektrische spierstimulatie bij Bodytec is speciaal ontworpen om in een korte tijd een effectieve workout te leveren. Met elektrische impulsen die de spieren intens stimuleren tot krachtige contracties, is het ook een zachte manier van trainen voor het lichaam. Deze contracties bevorderen niet alleen de opbouw van spieren, maar ook de collageenproductie en de doorbloeding van de huid. Dankzij EMS kan men tot een verhoging van het basaal metabolisme komen, wat helpt bij het bestrijden van overtollig vet en cellulitis. Een korte workout zorgt voor groot resultaat.

Tijdens een sessie werkt de EMS zodanig dat het zonder overmatige belasting toch tot 80-90% van de spieractiviteit genereert, terwijl bij reguliere trainingen normaal gesproken slechts 30-40% spieractiviteit wordt bereikt. Dit grotere bereik van spierbetrokkenheid target niet alleen de grote spiergroepen, maar ook de onderliggende, vaak moeilijk te trainen spiervezels.

Doelen stellen

Bodytec training is niet een one-size-fits-all benadering. Bij de start van het traject wordt er samen met een gediplomeerde personal trainer een trainingsplan opgesteld dat volledig is toegespitst op uw persoonlijke doelen en niveau. Of u nu wilt afvallen, uw spiermassa wilt vergroten, of uw algehele gezondheid en conditie wilt verbeteren, de combinatie van oefeningen en EMS-impulsen wordt nauwkeurig afgestemd op uw te behalen doelen en voortgang. Daarbij wordt rekening gehouden met eventuele blessures of aandoeningen, die tijdens de intake uitvoerig worden besproken.

Dankzij de persoonlijke begeleiding van ervaren trainers, die aanwezig zijn tijdens elke sessie, kunt u erop vertrouwen dat de workout effectief en veilig is. Zij zorgen er niet alleen voor dat u de juiste oefeningen uitvoert, maar staan ook garant voor het optimaliseren van de training om zo snel en goed mogelijk uw persoonlijke doelstellingen te bereiken.

Effectieve spiergroepen trainen

Bij Bodytec training worden de grote spiergroepen gelijktijdig geactiveerd, wat zorgt voor een verbeterde stofwisseling en een effectievere regulering van uw gewicht. De EMS-trainingen zijn ontworpen als full body oefeningen die gebruikmaken van elektrische impulsen uit een speciaal Bodytec vest om alle spieren intensief te trainen. Door de Elektro Musculaire Spier Stimulatie (EMS) worden acht prominente spiergroepen in slechts 20 minuten per week te trainen, wat snel zichtbare resultaten oplevert, zoals verbetering van de lichaamsvorm en spierontwikkeling. Dit doe je gemiddeld 2 keer per week.

Daarbij pakt Bodytec training ook de dieperliggende spieren aan, die normaliter lastiger te bereiken zijn met standaardoefeningen. Dit helpt niet alleen bij spieropbouw maar draagt ook bij aan het verminderen van lichamelijke klachten. De basis van Bodytec ligt bij EMS, die elke beweging omtovert tot een intensieve trainingservaring – vergelijkbaar met drie uur inspanning in de sportschool.

Doelen behalen met Bodytec

Bodytec is een revolutionaire trainingsmethode die gebruikmaakt van Electro Muscle Stimulation (EMS) om effectief gewicht te verliezen en spiergroepen, spier voor spier te verstevigen. In slechts 20 minuten kunt u tot 800 calorieën verbranden, een hoeveelheid die normaal gesproken veel meer tijd en inspanning zou vereisen. Het geheim schuilt in de intensiteit en effectiviteit van de EMS-apparatuur, die ervoor zorgt dat tussen de 80 tot 90% van de spieren wordt gestimuleerd, in tegenstelling tot de 30 tot 40% bij traditionele sportschooltrainingen. Bovendien kunt u met de personal trainer de intensiteit op specifieke spiergroepen aanpassen, wat leidt tot een strakkere huid, snel resultaat, verbeterde contouren en spierkracht, wat bijdraagt aan uw algehele gezondheid.

Bodytec toepassen in je levensstijl

Bodytec EMS is een nieuwe manier van vet verbranden en spieropbouw die jouw levensstijl op een positieve wijze kan veranderen. Door alle grote spiergroepen gelijktijdig te activeren met EMS-trainingen, profiteer je van een sneller resultaat en een stabielere stofwisseling. De gehele lichaam wordt in korte tijd maximaal gestimuleerd, wat niet alleen de spieren versterkt maar ook bijdraagt aan gewichtsregulatie.

Het volgen van een Bodytec programma voor 20 minuten per sessie is vergelijkbaar met meerdere uren reguliere krachttraining. Dit kan aanzienlijk invloed hebben op het verkrijgen van een strakkere huid en een strakker lichaam. Vage fysieke klachten kunnen verminderen en zelfs verdwijnen, waardoor je welzijn toeneemt.

Door consequent te trainen en deze methode in je wekelijkse routine op te nemen, kun je binnen 90 dagen een goed resultaat verwachten, inclusief gewichtsverlies, een goede nachtrust en een sterker spierstelsel. De persoonlijke begeleiding en op maat gemaakte programma’s verzekeren dat jouw doelen op een effectieve manier worden nagestreefd.

Wie kan Bodytec doen?

EMS Bodytec training bij Bodytec Studio is een flexibele en inclusieve methode die geschikt is voor vrijwel iedereen die zijn of haar fitnessdoelen wil bereiken. Dit omvat een breed scala aan leeftijdsgroepen en fitnessniveaus, vanaf 16 jaar en ouder. Dankzij de flexibiliteit en de aanpasbaarheid aan individuele behoeften, kunnen zowel beginnende sportliefhebbers als doorgewinterde atleten effectief gebruik maken van Bodytec voor het behalen van hun persoonlijke doelen.

Afvallen, revalidatie, gladdere huid, juiste houding, specifieke effectieve trainingen of simpelweg meer bewegen – Bodytec is in staat om deze diverse wensen te ondersteunen. Voor ouderen is er het extra voordeel dat de training een minimale belasting op de gewrichten legt, terwijl het toch de spierreacties verbetert en ondersteunt. Bovendien wordt bij de training gebruik gemaakt van hoogwaardige EMS-apparatuur van het Duitse merk Miha Bodytec.

Door de gecontroleerde elektrische impulsen is Bodytec zelfs geschikt voor mensen met bestaande blessures, waardoor zij effectief hun spieren kunnen trainen zonder extra risico op letsel.

Meer weten over Bodytec training? Neem contact met ons op.