Vijf voordelen van coaching

Vijf voordelen van coaching

arrow-down

Waarom coaching goed voor je is

Wat zijn de voordelen van coaching? Wanneer kies je voor een coach en wanneer kies je voor online trainen? Zijn online cursussen net zo effectief als het inhuren van een coach? Waarom is coaching zo effectief voor je persoonlijke groei?

1. De coach zet je een spiegel voor
Een coach is een professionele gids. Als coach zijn wij gespecialiseerd in het helpen veranderen van je leven. Wij bepalen vooraf de resultaten die je wilt behalen. We zullen later controleren. Wat je uitdaging ook is – een andere baan, betere relaties, meer zelfvertrouwen, minder zorgen – coaching kan ervoor zorgen dat je snel een oplossing vindt.

2. Het geeft de beste resultaten
Coaches zijn altijd persoonlijk. Jij bent net zo uniek als iedereen. Wat voor anderen werkt, werkt mogelijk niet voor jou. Coaching is gebaseerd op jouw unieke voorkeuren, gedrag en persoonlijkheid. Alleen dan weet je zeker dat de resultaten ook echt voor jou werken. Dit is het beste resultaat!

3. Met coaching kom je erachter wat je tegenhoudt
Als niets je tegenhield was je er waarschijnlijk al, nietwaar? We hebben allemaal wel blokkades: soms is dat angst om te veranderen, soms is het een gebrek aan zelfvertrouwen. Wat je ook tegenhoudt, met coaching kom je daar achter. Zonder oordeel en op een prettige manier natuurlijk. Vanuit dat punt kun je dan verder groeien.

4. 100% vertrouwelijkheid
Soms wil je gewoon niet dat mensen om je heen weten wat je denkt. Vaak kunnen deze mensen je niet verder helpen. Elk coachinggesprek is 100% vertrouwelijk – niemand kan het horen. Dit geeft je gemoedsrust: je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets verkeerds zegt.

5. Het geeft je steun
De druk van een persoonlijke uitdaging kan soms zwaar zijn. Je hebt het gevoel er helemaal alleen voor te staan. Soms voel je je eenzaam en lijkt het alsof je niet verderkomt. Met coaching kom je erachter dat er iemand is die je begrijpt en die je steunt. Dat geeft nieuwe kracht en zekerheid.