Wat is het verschil tussen small group training en personal training?

Wat is het verschil tussen small group training en personal training?

Is jouw agenda ook vaker vol dan leeg en wil je wel graag tijd voor jezelf inplannen om aan je gezondheid te werken? Personal training bij JPT kan je hierbij helpen. De personal trainers zijn de stok achter de deur die je nodig hebt en zorgen ervoor dat jij gegarandeerd resultaat behaalt in jouw afgesproken tijdsbestek.

arrow-down

Small Group vs Personal Training

Is jouw agenda ook vaker vol dan leeg en wil je wel graag tijd voor jezelf inplannen om aan je gezondheid te werken? Personal training bij JPT kan je hierbij helpen. De personal trainers zijn de stok achter de deur die je nodig hebt en zorgen ervoor dat jij gegarandeerd resultaat behaalt in jouw afgesproken tijdsbestek.

Vind jij het gezelliger om met meerdere te trainen onder begeleiding van een personal trainer? Dan kun je er ook voor kiezen om small group training te volgen. De trainingen met een kleine groep hebben een focus op conditie, coördinatie, kracht en snelheid. Je traint zowel met eigen lichaamsgewicht als trainingsattributen. Er zijn verschillende groepstrainingen waar je uit kunt kiezen, daarnaast is het mogelijk om zelf een training samen te stellen op een gewenst tijdstip, mits hier voldoende animo voor is. Een kleine groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Voordelen Personal Training ten opzichte van Small group Training

Personal Training is een individueel sportprogramma onder begeleiding van een Personal Trainer. De trainer stelt een persoonlijk fitnessplan samen met jou en helpt je om je doelen te bereiken. Personal trainers kunnen je helpen om een strenger trainingsprogramma te volgen en houden je gemotiveerd en geconcentreerd tijdens je trainingssessies.

Personal training voor ondernemers

Personal training kan je als ondernemer helpen bij het verhogen van jouw productiviteit, vitaliteit en duurzame gezondheid. Het helpt ook om je te focussen op jouw doel en om de werkprestaties te verbeteren. Je krijgt een realistisch schema om te volgen en leert hoe je de juiste techniek en houding toepast tijdens het trainen.

Met personal training krijg je een meer persoonlijke aanpak waarbij op individuele behoeften en doelen gefocust worden. Personal training kan ook flexibeler zijn dan groepstraining. Je traint wanneer je maar wilt, op welk tijdstip dan ook. Doordat de Personal Trainer alleen op één persoon focust, heeft hij meer ruimte om op elk moment van de sessie iets te wijzigen indien nodig. Daarnaast kan hij alle vragen beantwoorden rondom een gezonde levensstijl. Ook kan de personal trainer toezicht houden op jouw voortgang, waardoor meer effectieve resultaten geboekt worden.

Voordelen van Small group Training ten opzichte van Personal Training

Small Group Training is een training met een groep mensen van maximaal 4-6 personen die getraind worden onder begeleiding van een Personal Trainer. Het doel van small group training is het aanbieden van groepssessies die gepland zijn en waarbij je leert de juiste houding aan te nemen, een juiste uitvoering te hebben en hierbij betere doelstellingen kunt behalen. Je voorkomt blessures omdat de trainer altijd goed op jouw houding let en leert meer de grenzen op te zoeken.

Bij small group training is er meer interactie tussen de klanten. In vergelijking met Personal training, vereist small group training ook meer begeleiding. Bij Personal Training richt de Personal Coach de trainingssessie niet specifiek op een teamresultaat, maar op de individuele prestaties van elke deelnemer. Ook zijn de kosten bij Personal Training hoger, omdat de instructeur meer aandacht aan één persoon besteedt.

Samen trainen is gezellig!

Groepstraining biedt leden de kans om zich aan te sluiten bij een kleine groep sporters met soortgelijke trainingsdoelen. Het is een leuke manier om onderlinge competitie te stimuleren en samen vooruitgang te boeken. Ook kan er een sociale omgeving worden gecreëerd tussen de leden, waardoor het gemakkelijker is om gemotiveerd te blijven en de doelen te bereiken. Verder zijn de kosten lager bij small group training.

Wil je starten met Personal Training of Small Group Training?

Vul onderstaand formulier in, mail naar info@jptraining.nl of bel naar 0174 760 800. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Of vul de lidmaatschapstest in, zodat we je nog gerichter kunnen adviseren welke trainingsvorm het beste bij je past.

Contact met JPT in Naaldwijk

Stel niet langer uit en zet de 1e stap van je fittere, gezondere en slankere leefstijl

Stel niet langer uit en zet de 1e stap van je fittere, gezondere en slankere leefstijl

Maak kennis met JPT in Naaldwijk en ontdek welk programma het beste past bij jouw wensen en behoeften.