Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Week van de werkstress

De Week van de Werkstress is een jaarlijks evenement in Nederland dat gericht is op de aanpak van werkstress.

De week heeft als doel om werkgevers, werknemers, en andere belanghebbenden bewust te maken van de impact van werkstress en te streven naar een gezonde werkomgeving. Door middel van activiteiten, evenementen, en informatie wordt aandacht besteed aan preventie, het bevorderen van werkplezier, en het bespreken van mentale gezondheid op de werkvloer.

In de loop der jaren is de focus van de Week van de Werkstress verschoven van alleen werkstress naar bredere thema’s zoals werkplezier, preventie, en ontwikkeling. Het is een periode waarin verschillende organisaties, bedrijven, en professionals samenwerken om positieve veranderingen te bevorderen op het gebied van welzijn op het werk.

JPT werkt mee!

JPT Personal Training & Coaching neemt actief deel aan de Week van de Werkstress door een tal van diensten aan te bieden die gericht zijn op het verminderen van werkstress en het bevorderen van mentale gezondheid.

Preventief medische onderzoeken

Bij JPT is het mogelijk om preventief de gezondheid van jouw medewerkers in kaart te brengen. Dit doen we door een onderzoek te doen door middel van gezondheidstesten. De uitslag krijgt de medewerkers zelf te zien en daar kan hij / zij direct mee aan de slag.

Coaching

JPT biedt coaching aan om individuen te ondersteunen bij het omgaan met stress en het ontwikkelen van veerkracht. Door middel van persoonlijke gesprekken worden de behoeften van medewerkers begrepen, en worden op maat gemaakte oplossingen geboden.

Mindfulness

Mindfulness is een effectieve techniek om stress te verminderen. JPT integreert mindfulness-oefeningen in hun aanbod, waardoor medewerkers leren om in het moment te leven, stressvolle gedachten los te laten en meer rust te ervaren.

Bars-behandeling

Bars zijn punten op het hoofd die, wanneer ze zachtjes worden aangeraakt, de vastgezette energie ontladen. Deze behandeling kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

Ademtraining

Bewust ademen is een krachtig instrument om stress te beheersen. JPT leert medewerkers ademhalingstechnieken die kunnen helpen om stress te verminderen en de algehele welzijn te bevorderen.

Koudetherapie

Koudetherapie, zoals cryotherapie, kan fysieke en mentale voordelen hebben. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Samenwerking GJ

GJ, Dé HR-Partner en JPT bundelen tevens hun krachten om medewerkers te ondersteunen bij het voorkomen en beheersen van stress gerelateerde klachten. In een wereld waarin druk en spanning de overhand kunnen nemen, is het belangrijk het welzijn van medewerkers op de eerste plek te zetten. Wij geloven in de kracht van preventie en het creëren van veerkrachtige individuen en teams.

Tips van onze specialisten om zelf mee aan de slag te gaan:

  • Ademhalingsoefeningen: Probeer diep adem te halen, houd even vast, en adem langzaam uit. Herhaal dit enkele minuten om te ontspannen.
  • Mindfulness: Neem regelmatig een korte pauze om je aandacht te richten op je ademhaling en het huidige moment.
  • Beweeg: Fysieke activiteit is een geweldige stressverlichter. Maak tijd vrij voor lichaamsbeweging, zelfs als het slechts een korte wandeling is.
  • Voldoende slaap: Zorg voor voldoende rust en slaap om je mentale veerkracht te ondersteunen.

Deze tips kunnen je helpen om zelf actief bij te dragen aan het verminderen van jouw werkstress en het bevorderen van jouw algehele gezondheid.