Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Waarom is magnesium goed voor je?

Het mineraal magnesium is betrokken bij meer dan 300 processen in het lichaam. Het staat voornamelijk bekend als anti-stress mineraal en een mineraal dat helpt bij een goede nachtrust. Dit komt doordat het mineraal in z’n algemeenheid zorgt voor ontspanning van de spieren, bloedvaten en de zenuwen.

Hoe kan het dat magnesium zoveel invloed heeft op het lichaam? Het zit hem in de manier waarop magnesium functioneert in de cellen van ons lichaam. Het mineraal magnesium is cruciaal voor meer dan 300 enzym gedreven biochemische reacties die met grote regelmaat in het lichaam plaatsvinden. Magnesium heeft voor ons lichaam dus bijzonder veel functies! Magnesium reguleert en heeft invloed op onder andere:

  • Enzymactiviteit: inschakelen van duizenden biochemische processen
  • energieproductie
  • DNA & RNA: de interne instructies van het lichaam voor het bouwen van eiwitten en nieuwe cellen
  • mineralenbalans: nodig voor het in leven houden en functioneren van de cellen
  • ontspanning van de spieren, bloedvaten en zenuwen
  • vorming van gezonde botten en tanden
  • verhoging van weerstand tegen stress en spanning
  • geheugen en concentratievermogen
  • overdracht van zenuwprikkels en het juist functioneren van je spieren.

 

Magnesium is het tweede meest voorkomende element in onze cellen. En het zijn de vierde meest voorkomende positief geladen ionen van onze cellen. Het heeft letterlijk honderden functies! Welke magnesium is goed voor jou? En welke functies heeft het?

JPT Magnesium / Zink / B6

Magnesium zorgt voor een overdracht van prikkels in spieren en in de zenuwbanen en zorgt voor het aan- en ontspannen van de spieren. Daarnaast speelt magnesium een rol bij de eiwitsynthese dat zorgt voor opbouw van spier. Een goede toevoer van magnesium kan spierkrampen voorkomen.

Permsal Magnesium Sport Gel

Vaak en intensief sporten heeft invloed op de magnesiumbehoefte. Magnesium helpt niet alleen om het herstel te bevorderen en om krampen tegen te gaan, een magnesiumtekort kan uiteindelijk ook de fysieke prestatie verminderen. De magnesiumbehoefte van sporters is naar schatting ongeveer 10-20% hoger dan gemiddeld. Permsal Magnesium Sport Gel helpt hier goed bij.

 

Permsal Magnesium Aloe Vera Gel 

De krachtige combinatie van Magnesium met Aloë Vera werkt helend en geneeskrachtig. Het zorgt direct voor ontspannen spieren, hydratatie en het kalmeert de huid. Daarnaast werkt het antibacterieel, pijnstillend, ontstekingsremmend en gaat het huidveroudering tegen. Het doodt schimmels en virussen en bevat vitamine A, C en E.

Permsal Magnesium Citraat

Voor een optimale voeding van het lichaam raden wij aan 1 x per dag een halve theelepel (2 gram) magnesium citraat toe te voegen aan een glas (200 milliliter) water of vruchtensap.

Alle bovenstaande vormen Magnesium zijn te koop bij JPT. Vraag altijd wel eerst advies aan onze voedingscoach Monique over welke magnesium werkt voor jou en welke hoeveelheid je kan nemen.