Wat doet 3 minuten in -110 graden met je?

Wat doet 3 minuten in -110 graden met je?

arrow-down

Voordelen Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waar door middel van zeer koude temperaturen afvalstoffen worden afgevoerd. De sessie duurt 3 minuten waarbij een temperatuur van -110°C tot -140°C zorgt dat het lichaam direct op de kou reageert door extra enzymen en hormonen te produceren. Zuurstofrijk bloed bereikt het beschadigde weefsel en het herstelproces wordt versneld!

Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen om wekelijks een bezoek te brengen aan de cryo-cabine bij JPT Personal Training & Coaching:

1. Vermindering van stress en angst
Koudetherapie kan de symptomen van stress en angst verminderen door de productie van hormonen zoals cortisol en adrenaline te verlagen. Dit kan helpen bij het verminderen van slapeloosheid, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen.

2. Verlaging van ontstekingen
Koudetherapie kan helpen bij het verlagen van ontstekingen door de bloedtoevoer naar de getroffen gebieden te verminderen. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn, stijfheid en zwelling.

3. Verbetering van de spierkracht
Koudetherapie kan helpen bij het versterken van spieren en het verhogen van de flexibiliteit. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de algehele prestaties.

4. Vermindering van cellulitis
Koudetherapie kan helpen bij het verminderen van cellulitis door de bloedtoevoer naar het gebied te verminderen. Dit vermindert de opslag van vet in het gebied en kan helpen bij het verminderen van de verschijning van cellulitis.

5. Pijnverlichting
Cryotherapie kan helpen bij het verlichten van pijn veroorzaakt door chronische gewrichts- en spieraandoeningen.

6. Vermindert ontstekingen
Cryotherapie helpt bij het verminderen van ontstekingen en gezwollen gebieden.

7. Vermindert het risico op infectie
Cryotherapie vermindert het risico op infectie door het verminderen van het aantal bacteriën, schimmels en virussen in het lichaam.

8. Vermindert acne
Cryotherapie kan helpen bij het verminderen van de symptomen van acne door de poriën te verkleinen en ontstekingen te verminderen. Cryotherapie kan tevens helpen bij het verbeteren van de huidtextuur door het verminderen van littekens, een vermindering van de poriëngrootte en het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentatie.

9. Vermindert oedeem
Cryotherapie kan helpen bij het verminderen van oedeem door het verminderen van het vocht in het weefsel.

Wil je zelf een keer Cryotherapie uitproberen?
Vul onderstaand formulier in, mail naar info@jptraining.nl of bel naar 0174 760 800.

Cryotherapie uitproberen?