Patrick Jordens

Patrick Jordens

arrow-down

Patrick Jordens

“Hoe zelfverzekerd de gemiddelde Westlandse ondernemer ook is, van een compliment over je veranderende fysiek krijg je toch een fijn gevoel. Dat doet je wat!”

Patrick Jordens, oprichter van DMCC Group Holding, is al 11 jaar lang bij JPT te vinden. Hier werkt hij zich wekelijks in het zweet in één van onze studio’s onder begeleiding van onze personal trainsters Miranda of Monique. Dit is zeker niet alleen maar rozengeur en maneschijn geweest. Maar als je Patrick nu ziet, met de grote glimlach en positiviteit die hij uitstraalt, kan hij met volle trots vertellen: “De transformatie die ik heb ondergaan, fysiek en mentaal, zou ik iedereen wel gunnen!”

Patrick vertelt over zijn verleden: “Als jonge ondernemer in de 30 maak je lange dagen, sla je geen netwerkborrel over en doe je er alles aan om zoveel mogelijk uit het bedrijf te kunnen halen. Het onregelmatige leven hakte erin. Ik koos niet voor mezelf, leefde ongezond en werd te zwaar.

Meer rust creëren
Voor Corona heb ik een groot project mogen afronden waarbij ik een transparantie keurmerk voor verkopers in de energiemarkt heb gemaakt. Na de afronding van dit project heb ik de grote stap gezet om zelf niet meer operationeel mee te werken in mijn bedrijf. Ik heb een directie aangesteld die mijn bedrijven runnen. Die luxe had ik omdat ik een geweldig team om me heen had. Dit gaf mij meer rust en tijd om na te denken over wat ik nu wilde gaan doen. Ik ben nu 52, zeker nog in de bloei van mijn leven en toe aan verandering. Niet alleen business-wise, maar ook op het gebied van gezondheid.

Het roer gaat om
Ik train al sinds 2009 bij JPT onder begeleiding van Monique en Miranda. Allebei hebben ze hun eigen kwaliteiten en de combinatie van deze 2 dames werkt heel goed voor mij. Monique let meer op mijn voeding en de techniek, waar Miranda juist focust op uithoudingvermogen en ademhaling. Na de stap om rust te nemen binnen mijn bedrijf, heb ik Miranda en Monique laten weten, dat het roer om gaat! Ik wil nu écht fitter worden en gewicht verliezen. Niet alleen voor mijn fysieke gesteldheid maar ook op mentaal vlak gaat dit mij goed doen, gaf ik aan. En daar gingen we voor!

22 kilo afgevallen!
Nu moet ik zeggen dat ik voorheen al eerder bezig ben geweest met afvallen. Ik was 6 jaar geleden 17 kilo afgevallen. Doordat ik deze lifestyle op een gegeven moment weer losliet is het toch weer deels teruggekomen. Nu heb ik gekozen voor meer rust en dat geeft mij ruimte om ook nog meer met mijn gezondheid bezig te zijn. Ik ben 4 keer in de week bij JPT te vinden, waar ik gevarieerd sport en gevarieerd voedingsadvies krijg van Monique. Dit heeft geresulteerd in 22 kilo gewichtsverlies sinds november 2020!

Boterhammen staan niet meer in mijn woordenboek
De variatie is iets wat voor mij werkt, ook op het gebied van voeding. De begeleiding van Monique heeft mijn ogen geopend als het gaat om voeding. Ik wist niet dat Hüttenkäse zo lekker was, ik normale rijst voor bloemkoolrijst zou vervangen en dat ik een guilty pleasure zou ontwikkelen voor havermout met bosbessen?

Iets wat, als ik voor mezelf spreek, dus echt een eye-opener is, is de verbreding in gezond en verantwoord eten. Het is niet zo dat je alleen verzadigd kan zijn als je veel en grote porties eet. De portiecontrole en het variëren met vis, vlees of vegan, zorgen juist voor gewichtsverlies en fitter in je vel zitten. Balans is in deze erg belangrijk! Want ik sla de borrelnootjes en een biertje echt niet over op de vrijdagavond.

Mechanisme leren begrijpen van afvallen
Ik heb door middel van gevarieerd eten en advies van Monique leren te begrijpen hoe het mechanisme van afvallen precies werkt. Ieder pondje gaat door het mondje. Mijn gewicht bij kunnen stellen, dat is kunst. Door Intermittent Fasting (eten vanaf 11.00 uur tot 19.00 met een vastentijd van 16 uur) heeft mij bijvoorbeeld enorm geholpen, in combinatie met 4 keer gevarieerd trainen en thuis minstens 2 keer per week fietsen op de sand-bike!

Een boek schrijven?
Nu mijn fysiek zo verbeterd was, ik nog nooit zo lekker in mijn vel heb gezeten, was het tijd voor iets wat ik al heel wat jaren wilde doen; een boek schrijven. En 1+1=2, door mijn verbeterde gezondheid was ik mentaal ook velen malen sterker geworden. De positiviteit en motiverende opmerkingen om mij heen, gaven mij zo een goed en fijn gevoel, dat is het mooiste wat er is. Deze energie heb ik meegenomen in het schrijven een boek, gericht op mijn achtergrond over de veranderende wetgeving rondom telemarketing. Het boek heet Bel me wél en is vanaf 21 juni a.s. verkrijgbaar via managementboek.nl

De beste motivatie zijn de mensen om je heen
Ik ging laatst een stuk fietsen naar een vriend. Hij had mij door de COVID lock-down al een tijdje niet gezien, en ik stond voor de deur om hem op te halen. De deur ging open en hij zei: ‘Ja kan ik je ergens mee helpen?” Na 10 seconden viel het kwartje en had hij pas door dat ik het was!

En een bezoek aan de kledingwinkel. Ik hou van mooie kleding shoppen en na 22 kilo afgevallen te zijn, was een nieuwe garderobe geen gek idee 😊. En dat moment dat de medewerker van de winkel mij een shirt gaf en zei: “Deze heb je zeker in maat M nodig, geen L!

Die complimenten, ja ondanks dat je een sterke man bent, raken die me echt! Die geven mij zoveel meer motivatie om door te gaan.

Zonder begeleiding JPT had ik nooit deze inzichten gekregen
Als je weet wat je kan en wie je bent in een lichter, fitter lichaam, dan had je gewild dat je dit jaren eerder had gedaan. En dit gun ik iedereen! De dingen die je kan als je fitter bent, de bewustwording voor jouw eigen lichaam en gezondheid. De stok achter de deur om door te blijven gaan en jouw doelen te behalen, die zijn het belangrijkst.

Wil je ook deze prachtige uitdaging aan gaan? En heb je nog vragen over hoe ik dit heb ervaren? Ik ga graag met je zitten om je vragen te beantwoorden. Stuur een bericht naar daphne@jptraining.nl, dan brengt zij ons in contact met elkaar!