Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Mariska: Van rugklachten naar pijnvrij leven dankzij Jeroen

Mariska kampte al jaren met vervelende rugklachten.

Een MRI-scan bracht de oorzaak aan het licht: een versleten tussenwervelschijf door een vergroeiing in haar rug. De pijn nam steeds meer toe, waardoor Mariska steeds minder kon. In april 2023 besloot ze de stap te wagen naar een operatie: een lumbale spondylitis waarbij twee wervels werden vastgezet.

Fit de operatie in, fit eruit

“Voor mij was het belangrijk om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. “Fit erin, fit eruit.” Ik zocht hulp bij Body & Mind en kwam terecht bij fysiotherapeut Jeroen Droppert.

Jeroen stelde voor om met Bodytec te trainen. Bodytec is een unieke trainingsmethode waarbij je met elektrische impulsen je spieren traint. Dit zorgt ervoor dat je met een lage belasting hoge resultaten kunt behalen. Ideaal voor mij, omdat ik voor mijn operatie niet veel mocht belasten.”

Na de operatie

De eerste drie maanden na de operatie mocht ik alleen wandelen. Daarna stapte ik weer op de hometrainer met Bodytec om mijn spieren te versterken. Na een half jaar kon ik weer krachtoefeningen doen en mijn conditie verder opbouwen.

Inmiddels ben ik een jaar verder en ben ik van mijn klachten af. Ik heb nog wel wat stijfheid in mijn rug door de vastgezette wervels, maar mijn zenuwpijn is volledig verdwenen. “Bodytec is echt uniek,” aldus Mariska. “Je kunt op ieder niveau trainen en behaalt snel resultaat. Zeker voor en na mijn operatie was dit een uitkomst.”

Dankzij Jeroen

Ik ben Jeroen enorm dankbaar voor zijn hulp. “Hij is ontzettend kundig en geduldig,” vertelt ze. “Hij heeft me er echt doorheen gesleept en haalde elke training het maximale uit. Naast het harde trainen hebben we ook veel gelachen en gepraat. We delen allebei onze passie voor lekker eten, dus we hebben regelmatig restauranttips uitgewisseld.”

Mariska kan JPT en Jeroen dan ook van harte aanbevelen. “Ik ben blij dat ik zo’n goed resultaat heb behaald en ik ga de komende tijd zeker door met de fysiotrainingen.”

Ben je op zoek naar een effectieve manier om van je rugklachten af te komen? Neem dan contact op met Body & Mind en vraag naar een vrijblijvend intakegesprek.