Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

John Greeve loopt triathlon ondanks Parkinson!

November 2023, John Greeve is inmiddels al 2 jaar geleden geconfronteerd met de diagnose: de ziekte van Parkinson. Een ingrijpende gebeurtenis voor een man die nog volop in het leven staat. Met een brochure over Parkinsonisme in de ene hand en een doosje medicijnen in de andere, wordt hij huiswaarts gestuurd. En nu? De periode na de diagnose blijkt een uitdagende ontdekkingsreis te zijn. De ziekte vraagt mentaal veel van hem. Ondanks de steun van vrienden en familie ontbreekt het aan begrip en steun van lotgenoten.

 

Fysiek laat de ziekte zijn sporen na op het lichaam. Het herkenbare trillen van de arm, vaak weggestopt in de broekzak. Daarnaast heerst er nog steeds veel onbekendheid over wat wel en niet te doen bij deze ziekte. De ziekte van Parkinson moet volgens John meer onder de aandacht gebracht worden.

Hulp bij JPT

Via zijn vrouw is John uiteindelijk terecht gekomen bij JPT. John vervolgt :”Ik heb eerst training gehad bij Sascha en Martijn, en ik ben momenteel al lange tijd met Stan aan het werken aan mijn gezondheid. Hersentraining wordt veel toegepast. Wat voor jullie wellicht een normale manier van handelen is, moet ik 3 keer over nadenken tot ik het uitvoer. Dat trainen we goed tijdens de fysio-behandelingen. En er zit altijd een stukje lol in, zoals tafeltennissen. Dat maakt het voor mij extra leuk. Ik ga Stan inmiddels wel voorbij met mijn tafeltennis skills :)”

 

Ik merk het verschil en wil het verschil maken

“Ik merk echt een groot verschil sinds ik bij JPT aan het trainen ben onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na een training merk ik dat ik echt moe ben, maar naderhand werpt het zijn vruchten af. Ik ben krachtiger en haal veel meer uit mijn leven dan dat ik voorheen deed, toen ik nog niet wist hoe ik hiermee om moest gaan.

Mijn doel? Het bekendmaken van de krachten en successen die ik behaal met het trainen bij JPT. Als ik er maar 1 iemand bewust van kan maken dat dit hét verschil kan maken als je Parkinson hebt, dan ben ik al een gelukkig man!”

 

John heeft een mooie beloning behaald op zijn talloze trainingsuren bij JPT. Hij heeft de sprinttriathlon (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) volbracht in Ouderkerk. Onder de inzamelingsactie Triathlon voor Parkinson is maar liefst 13.000 euro vrijgekomen om meer regionale naamsbekendheid te geven en geld in te zamelen voor onderzoek en bewustwording van deze ziekte.