Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Je brein beter laten werken door gezond eten, kan dat?

Tegenwoordig ontstaat er steeds meer bewustwording over onze mentale gezondheid. Om de hersenen op een optimale manier te laten werken moet je ze de juiste gezonde voeding geven. Jouw hersenen rusten niet, deze zijn voortdurend actief en in werking, ook al ben jij hier niet van bewust. Dat is de reden dat juiste voeding van belang is. Het eten van gevarieerd en gezonde voeding is de enige manier om je hersenen positief te laten ontwikkelen!

De Hersenstichting meldt dat twintig procent van de ingenomen energie van het voedsel dat je binnenkrijgt, naar je hersenen gaat. Wat je in je mond stopt, heeft daadwerkelijk effect op hoe gezond, alert en actief je bent.

 

Waar vinden we de grootste verbinding tussen het lichaam en wat we eten?

Verrassend genoeg niet het verteringssysteem, maar wel de hersenen. Want je voedingspatroon heeft een rechtstreekse invloed dop de hersenen. Enerzijds zijn ze verantwoordelijk voor het hongergevoel, de verzadiging en de drang om te eten. Anderzijds halen de hersenen hun energie uit voeding.

Ons voedingspatroon zal er niet voor zorgen dat we meer of minder intelligent worden. Maar de voeding beïnvloed wel dagelijks het geestelijk vermogen en de doeltreffendheid van de hersenen. Maar de beste manier om te verzekeren dat onze hersenen ten volle gevoed worden, is door een gezond en evenwichtig dieet te volgen.

Tip van voedingscoach Monique

Onze voedingscoach Monique geeft als tip: ‘Breng kleine veranderingen aan in je voedingspatroon en zorg voor gezonde voeding. Door gevarieerd te eten krijg je voldoende voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Hiermee houd jij je lichaam fit en gezond! Jouw mentale gezondheid wordt zo optimaal benut!”