Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Het belang van Vitaliteit binnen Van der Ende Group

Kortgeleden heeft Jeroen bij Van der Ende op locatie PMO’s afgenomen om preventief de gezondheid van de medewerkers in kaart te brengen. Jeroen en Lex van der Ende kennen elkaar al van JPT en via deze weg kwam de vraag van Lex. HR-manager Charlotte vertelt hier meer over.

 

Charlotte: “Bij Van der Ende zijn we ons bewust van het belang van vitaliteit. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel. In de afgelopen jaren is het belang van een goede gezondheid sterk benadrukt. Met de Corona periode nog vers in het achterhoofd is de groeiende behoefte aan het in stand houden en versterken van gezondheid duidelijk geworden.

Dit jaar hebben we met het Preventief Medisch Onderzoek besloten om een stap verder te gaan en onze medewerkers de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een uitgebreide Vitaliteitcheck. E.e.a. in samenwerking met JPT Personal Training & Coaching. Het PMO was op locatie, wat zorgde dat het voor onze medewerkers makkelijker werd om deel te nemen. Een hoog percentage deelnemers was dan ook het resultaat!

 

Dit was geen standaard PMO; het was een uitgebreide test die veel verder ging dan alleen medische metingen. Het omvatte persoonlijk advies en begeleiding om ons te helpen de resultaten te begrijpen en actie te ondernemen om vitaliteit te verbeteren. De check omvatte metingen van lichaamssamenstelling, longfunctie, bloeddruk, bloedparameters en meer.

De preventief medische onderzoeken waren gericht op zowel fysieke als mentale gezondheid. Het doel was: bewustwording creëren over het belang van vitaliteit en gezondheids- en arbeidsrisico’s identificeren binnen onze organisatie. We hebben zo geïnvesteerd in de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en daarmee in een gezonde toekomst voor ons bedrijf.

Bewustwording

Dit initiatief heeft niet alleen geleid tot bewustwording over het belang van vitaliteit, maar ook tot actieve betrokkenheid van onze medewerkers. Velen van hen hebben deelgenomen aan de Vitaliteitcheck en de bijbehorende programma’s om hun gezondheid te vergroten.

Uitdaging om te overwinnen

Het creëren van bewustzijn over vitaliteit is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van medewerkers en de groei van een bedrijf. Samenwerken met experts zoals JPT Personal Training & Coaching heeft ons geholpen om dit doel te bereiken.

Door te investeren in het welzijn van onze medewerkers, bouwen we aan een gezonde en vitale toekomst voor Van der Ende en al onze medewerkers.”