Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Drie minuten in -110 graden… durf jij het aan?

Drie minuten met pantoffels en een muts in een cabine van -110 graden. Het is hartstikke goed voor je en liefhebbers zweren erbij. Heb je het ooit gedurfd? Cryotherapie stelt jouw lichaam bloot aan extreme kou. Het kan de bloedtemperatuur verhogen tot 0 graden Celsius. Een dergelijke verhoging van de lichaamstemperatuur zou ervoor zorgen dat virussen worden bestreden, zoals bij griep. De zuurstofrijke omgeving van de cabine verhoogt ook het zuurstofgehalte van het bloed. Dit leidt op zijn beurt tot een betere genezing van het beschadigde weefsel.

 

 Waar is cryotherapie goed voor?

  1. Bloedsomloop

Weinig energie of altijd koude handen of voeten? Nadat je in de cryotherapie bent geweest, wordt de doorbloeding van je lichaam verder gestimuleerd, waardoor verstopte bloedvaten weer open kunnen gaan.

  1. Slaap beter

Als je last hebt van slechte nachten, kan cryotherapie uitkomst bieden. Het lijkt zelfs het meest gehoorde effect te zijn. Kou kan een betere, maar ook diepere slaap bieden.

  1. Depressie en stress

Voel je je niet lekker? Of ben je helemaal opgebrand en heb je nergens meer energie voor? Cryotherapie kan serotonine en endorfine verhogen. Met andere woorden, ik voel me gelukkiger en meer ontspannen.

  1. Cellulite

Weg met oneffenheden en oneffenheden! Er wordt gezegd dat door de extreme kou afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd en er meer collageen wordt aangemaakt. Het resultaat? Stevigere huid en minder cellulitis.

  1. Chronische spierpijn

Heb je langdurig last van spierpijn? Dan kan het worden verlicht met cryotherapie. Kou werkt ontstekingsremmend en vermindert stijfheid.

  1. Brandwonden

Ook bij brandwonden kan koudetherapie een oplossing zijn. Brandwonden kunnen vervelende jeuk veroorzaken en cryotherapie kan verlichting geven.

 

Steeds meer supporters..

Ook steeds meer artsen zijn enthousiast over de positieve effecten van cryotherapie. dr. Colin Crosby van het Londense BMI Hendon Hospital is hier een groot voorstander van. “Whole Body Cry heeft een positief effect op ontstekingen en pijn, vooral op beschadigde zachte weefsels zoals pezen, gewrichten en bot-spieraanhechtingen. Eén sessie kan het herstel versnellen. Hierdoor is er minder behoefte aan ontstekingsremmers en pijnstillers. “Cryotherapie in combinatie met fysiotherapie resulteert in een korter herstel van een sportblessure”, zegt dr. Colin Crosby.

 

Let op: Cryotherapie is niet voor iedereen weggelegd. Het wordt niet aanbevolen als je bloeddrukproblemen heeft, een pacemaker heeft of dialyse ondergaat.

 

Probeer het zelf uit met een proefsessie voor 20,00!