Blogs van JPT

Blogs van JPT

Met meer dan 20 specialisten, ieder ervaren in hun eigen vakgebied, brengen we je graag op de hoogte van de laatste tips rondom een gezonde levensstijl. Heb je vragen aan onze experts? Neem contact met ons op!

arrow-down

Waarom coaching geen taboe meer is

Foto van een Coach in het Westland

Voor het terugvinden van rust in je hoofd, tot het begeleiden naar een beter bedrijf. Voor bijna alles kan je tegenwoordig aankloppen bij een coach. En het aantal coaches neemt hard toe, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Niet gek, in deze hectische tijd. Waren er 5 jaar terug nog ruim 35 duizend coaches, nu zijn er al bijna 65 duizend bedrijven met als hoofdactiviteit ‘coaching’. Maar: wat doet een coach nu eigenlijk? En zou iedereen er baat bij kunnen hebben?

Het taboe rondom coaching is er inmiddels wel van af. Mensen laten zich makkelijker begeleiden. En een coach is praktisch, toekomstgericht en gaat direct met je hulpvraag aan de slag.

We hebben de voordelen van een coach op een rijtje gezet.

 

Focus

Omdat je herhaling nodig hebt; je hebt die consistentie nodig. We moeten voortdurend aan onze ideeën en veranderingen worden herinnerd – dag in dag uit, week na week. Een coach zorgt ervoor dat je consequent de dingen doet en denkt die belangrijk voor je zijn.

 

Richting bepalen

Als je je verloren en richtingloos voelt, dan ben je niet de enige. Veel mensen dwalen door het leven zonder écht een plan te hebben. Je wordt als het ware geleefd. Een coach kan dit veranderen door je ware doel te achterhalen en je te helpen focus te houden. Als je eenmaal dat uiteindelijke doel voor ogen hebt, is het werken met een coach de ideale manier om in kleine, handelbare stappen je doel(en) te realiseren.

Helderheid creëren

Een goede coach is getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Waarom, waarom, waarom? Je gaat steeds dieper! Coaches helpen je extreem duidelijk te krijgen over wie of wat je wilt zijn. Ontdek je passie en de reden waarom je op deze wereld bent!

Geen uitstelgedrag meer!

Een goede coach helpt je om ‘pijn’ om te zetten in iets dat je van brandstof voorziet. Veel mensen zijn erg goed in het spelen van verstoppertje omtrent hun emoties en gedachten.  Een echte coach is iemand die de onderbouwing van menselijke psychologie en het gedrag begrijpt, en dit kan toepassen om gedrag daadwerkelijk te veranderen.

Bespaar tijd en stress

Een coach die ervaring heeft in datgene wat je probeert te ontwikkelen, helpt om jouw eigen vooruitgang te versnellen. Je hebt advies nodig van iemand die het al eens heeft gedaan. Iemand die op het niveau is waar jij graag naar toe wilt. En daar gaat je coach je bij helpen.

Leg de lat zo hoog je zelf wilt 

Als je jezelf wilt ontwikkelen, moet je de lat hoog leggen. Maar van dag tot dag kun je jouw doelen gemakkelijk uit het oog verliezen door de dagelijkse drukte. Een goede coach zorgt ervoor dat je jouw volledige potentie benut door je te vertellen dat je groter kan gaan denken. Een coach ziet jouw potentieel en daagt je uit deze te benutten.

Objectieve feedback

Je bent op zoek naar objectieve feedback over of hetgeen je doet ook echt zin heeft , zowel moreel als qua doelen die we nastreven. Je wilt weten of je de goede richting uit gaat. Een coach kan je een objectieve beoordeling geven of je op het juiste pad zit.

Een coach helpt je jouw vertrouwen terug te winnen

Wanneer je een tijdje hebt zitten worstelen, is het gemakkelijk gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen . Door je terug op het goede pad te brengen, helpt een coach je om het vertrouwen en de motivatie te herontdekken die je nodig hebt om écht te veranderen.

En tenslotte, een coach helpt je gelukkiger te zijn en de positieve kanten weer in te zien.

Wil je eens sparren met één van onze coaches? We zitten voor je klaar! 

 

Maak vandaag nog een afspraak

info@jptraining.nl