Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek

Hoe gezond is de werkomgeving van jouw medewerkers? Voldoet deze aan de ergonomische principes? Het doel van en werkplekonderzoek is om de werkomgeving zo te optimaliseren dat het risico op werkgerelateerde gezondheidsproblemen wordt verminderd en de productiviteit en het comfort van de werknemers wordt verbeterd.

arrow-down

Hoe gezond is jouw werkplek?

Lichamelijke klachten door een werkplek die niet optimaal is, komt helaas nog regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan nek-, schouder- en rugklachten door een slechte houding en die daarmee een negatief effect kunnen hebben op de productiviteit en de algehele gezondheid van de medewerker.

Wat is een werkplekonderzoek?

Wij raden aan om regelmatig een werkplekonderzoek uit te laten voeren. Hierbij krijgen medewerkers tips en adviezen over de juiste houding, bijvoorbeeld achter hun bureau of op andere werkplekken. Ook kunnen wij lichamelijke klachten aanpakken door middel van o.a. behandelingen door onze fysiotherapeuten of massages op de werkplek.

Een werkplekonderzoek bestaat uit verschillende stappen om de productiviteit op de werkvloer te verbeteren door middel van een gezondere werkplek. De eerste stap is om een inventarisatie te maken van de arbeidsomstandigheden. Tijdens deze inventarisatie worden verschillende aspecten zoals de veiligheid, het ergonomisch ontwerp van het kantoor, de geluidsniveaus en de verlichting beoordeeld.

VOORDELEN WERKPLEKONDERZOEK:

Verhoogde productiviteit: Een goed onderzoek verhoogt de productiviteit door de juiste manier te vinden om de werkplekken te organiseren.

Verhoogde motivatie: Werknemers kunnen gemotiveerd worden door verbeteringen aan te brengen die hun productiviteit en motivatie verhogen.

Verminderde fouten: Fouten kunnen worden verminderd door verbeteringen aan te brengen aan de werkplekken.

Verminderde kosten: Het kan helpen bij het reduceren van kosten door het verminderen van onnodig werk en het verhogen van de efficiëntie.

Betere communicatie: Door een goed onderzoek naar werkplekken kunnen medewerkers beter communiceren en samenwerken.

Verhoogd comfort: Het kan medewerkers helpen om de juiste apparatuur te kiezen om comfortabeler te werken, waardoor hun productiviteit verbetert.

Wil je ook een gezonde en duurzame werkplek- en omgeving voor jouw medewerkers creëren? Vraag naar meer informatie of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier, mail naar info@jptraining.nl of bel naar 0174 760 800.

Contact