Top
 

Blog

Recept: Havermout pannenkoeken

Zo gezond mogelijk na te bootsen

ONTBIJT | 15 MINUTEN | 1 PERSOON

Ingredi├źnten

  • 4 eieren
  • 240 g gemalen havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 200 ml melk
  • 300 g bosbessen of blauwe bessen
  • Kokosolie
  • 2 rijpe bananen
  • Maple syrup
  • 150 ml Griekse yoghurt

 

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten met behulp van een mixer (of keukenmachine) stijf. Meng de havermout met het bakpoeder, het zout, de melk en het eigeel. Spatel het eiwit en de helft van de bessen er apart doorheen.
  1. Smelt een beetje kokosolie in een antiaanbakpan en schep 3 lepels beslag in de pan (maak de drie pannenkoekjes zo rond mogelijk).
  2. Bak de pancakes 2-3 minuten aan beide kanten. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de pancakes met de overige bessen, leg er plakjes banaan op en lepel er Griekse yoghurt en maple syrup over.

Share