Top
 

Blog

Recept: Bananensplit

Ontbijt of dessert | 10 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 30 g pure chocolade 70%
  • 250 ml Griekse yoghurt 0%
  • 100 g verse blauwe bessen
  • 4 el AH Biologisch krokante muesli fruit & noten

 

Bereidingswijze

  1. Halveer de bananen overlangs en leg de helften op een bord. Je gebruikt 1 banaan per persoon. Doe de pure chocolade in een ovenbestendig bakje en verwarm in de magnetron 1,5 min. op 700 watt of totdat de chocolade smelt.
  2. Verdeel de yoghurt over de stukken banaan, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven. Tip: Haal de kwark of yoghurt uit de bak met een ijsscheplepel. Bestrooi het bord met blauwe bessen, daarna met de muesli. Besprenkel het geheel met de chocola.
  3. Combinatietip: Lekker met verse frambozen.
  4. Tip: De chocolade is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Share