Top
 

Blog

Recept: Bananenbrood

Ontbijt of tussendoortje | 15 min + 35 minuten oventijd | 12 stuks

Ingrediënten

  • 150 g volkoren speltmeel
  • 200 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kruidenmix koek en speculaas
  • 4 rijpe bananen100 g medjouldadels
  • 3 middelgrote eieren
  • 100 g ongebrande pecannoten

Tip: voeg bosvruchten  toe voor een extra lekkere smaak!

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.
  3. Pel ¾ van de bananen en verwijder de pit uit de dadels. Maal de dadels en bananen fijn in de keukenmachine. Laat draaien en voeg een voor een de eieren toe.
  4. Hak de noten grof. Schep de bananenpuree en gehakte noten door het bloemmengsel en verdeel over de cakevorm.
  5. Halveer de laatste banaan in de lengte. Verdeel met de snijkant naar boven over het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen. Dit recept is gemaakt zonder toegevoegde suiker, echter bevat het wel van nature aanwezige suikers vanuit de bananen en dadels.
  1. Bewaartip: Je kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren, maar ook in plakken snijden en invriezen. Haal ’m 2 uur voor serveren uit de vriezer en laat ontdooien. Voeg wat kwark toe voor een maaltijd.

 

Share