Top
 

Essentie van Ondernemen

Training Essentie van Ondernemen

Leren ondernemen? Dat kan!

Ben jij toe aan een nieuwe, grote stap in jouw leven? Ga jij de uitdaging aan met jezelf of ben je sinds kort al begonnen met een eigen onderneming? Wat gaaf!

Een eigen onderneming is niet niks. Er komt veel bij kijken. Hoe begin je, waar moet je rekening mee houden? Moet je verzekeringen afsluiten? Onder welke dienst sta je geregistreerd bij de KVK? Om niet te ver op de zaken vooruit te lopen; de eerste stap heb je gezet. De keuze is gemaakt. Hoe gaan we nu van A naar B? Daar heeft Julien een training voor ontwikkelt.

De Essentie van Ondernemen (EvO) training is een training voor geïnspireerde en bevlogen ondernemers die hun bedrijf een stevig fundament willen geven.  

Herken jij ook dat je jouw bedrijf bent gestart en dat je continue bezig bent de controle te bewaren? Of dat je het steeds drukker krijgt en dat je beetje bij beetje afstand neemt van je oorspronkelijke plan. Vaak komt dit natuurlijk doordat jouw bedrijf goed gaat lopen en je ‘alle-hands-on-deck’ nodig hebt. Onwijs mooi dat het goed loopt, eigenlijk een luxe, echter ervaar je dat ook zo?

 

Ondernemen is topsport

Ondernemen zit in je bloed en dat herkennen wij als JPT zijnde als geen ander. Wij begeleiden een aantal van de grootste ondernemers van Nederland. Door deze ondernemers regelmatig te spreken herkennen wij snel wat andere ondernemers nodig hebben. Wij trekken lering uit de ervaring van de doorgewinterde ondernemers en onze experts en nemen dit mee in onze begeleiding van de startende ondernemers.

 

6 stappenplan

In de EvO nemen wij jou mee in een 6 stappenplan om jouw bedrijf vanaf het begin gelijk stevig neer te zetten. Wij starten met jou als persoon, de ondernemer maar vooral ook wie jij bent. Waarom start jij het bedrijf? Wat zijn de drijfveren achter het bedrijf? Wat heb jij nodig om te kunnen blijven groeien als ondernemer maar vooral ook als mens. Want een ondernemer zijn heeft ook consequenties voor jou maar óók de mensen om je heen.

Deze training neemt jou als startend of doorgewinterde ondernemer mee in een proces van reflectie. De training bestaat uit de volgende onderdelen.

 

Training 1: Essentie

Wat is de reden dat jij jouw bedrijf nu start of in het verleden bent gestart? Kortom, waar ligt jouw drive, jouw passie?

Het is voor iedereen van uitzonderlijke waarde om de essentie van zijn of haar bedrijf te kennen. Dit is de basis van jouw bedrijf. Als de essentie er niet meer is wordt werken ‘gewoon hard werken’ zonder drive en passie. En is dat wat jij wil? Is dat de reden dat jij hebt gekozen om ondernemer te worden?

Verschillende essenties die wij vaak horen zijn passie, vrijheid, (meer) geld verdienen, en zelfstandig zijn. Dit zijn allemaal prachtige redenen, de echte vraag is echter, waarom is dit de essentie? Wat zit daar achter?

Hier komen wij achter tijdens de eerste training en deze essentie zal gedurende de hele training een grote rol blijven spelen.

 

Training 2: Waarden en overtuigingen

Iedereen kent de termen normen en waarden wel. Deze zijn in onze opvoeding en later van groot belang. Waar het tijdens deze tweede training om gaat zijn jouw waarden ten opzichten van jouw carrière / bedrijf.

Als je deze weet heb je gelijk ook de grenzen waarbinnen jij als ondernemer behoort te werken. Dit zijn géén grenzen die jou beperken in je groei maar grenzen die niet overtreden mogen worden omdat het de kern van jou en jouw bedrijf is.

Een voorbeeld. Als jij als topwaarde ‘duurzaamheid’ hebt en je bent uiteindelijk alleen maar bezig met geld verdienen zonder daarbij te letten op duurzaamheid is de kans dat jij je drive en passie verliest in het bedrijf enorm groot.

 

Training 3: Heden / Toekomst

Tijdens deze derde training neem jij een wandeling door het heden naar de toekomst toe. Je beleefd je bedrijf zoals het is over 5 jaar of langer. Deze training stelt jou in staat om vanuit het heden te kijken naar wat er nu nodig is om in de toekomst een succesvol bedrijf te hebben.

Dit onderdeel wordt gedaan doormiddel van systemisch werken en indien nodig opstellingen te doen.

 

Training 4: Planning

Aan de hand van wat je tot nu toe te weten bent gekomen uit de voorgaande 3 trainingen ga je aan de slag om een planning te maken. Aan de hand van deze planning ga je acties koppelen, op lange termijn en op de korte termijn. Je krijgt hierbij een tool aangereikt die jou heel duidelijk inzicht geeft of jou planning reëel is, bij jou past en mogelijk is. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat jij naast het ondernemen ook een privé leven hebt. Je hebt energie nodig om te ondernemen!

 

Training 5: The perfect Pitch

In deze training leren wij jou de perfecte pitch en presentatie te maken voor jou bedrijf.

Voor de ervaren ondernemers is dit van groot belang om hun bedrijf vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken. Bekijk het alsof je net begonnen bent, kortom, wordt weer verliefd op jouw bedrijf.

Voor de starters geeft dit inzicht in hun eigen bedrijf, doelen en toekomst. Deze presentatie kan ook gelijk gebruikt worden voor eventuele investeerders of andere doeleinden.

 

Training 6: Pitch dag!

In deze laatste training ga jij jouw bedrijf (opnieuw) pitchen aan de rest van de groep.

Dit doe je op basis van alles dat je geleerd hebt in de afgelopen trainingen. Vanuit onze JPT-business tak proberen wij tijdens deze Pitch-dag om een aantal ondernemers uit te nodigen die feedback geven op jouw Pitch en presentatie. En wie weet zit er wel een ondernemer bij die jou graag verder wil helpen!

 

Zó maak je jouw bedrijf nog sterker!

Aan het einde van deze inspirerende training heb jij een stevig fundament om jouw bedrijf nóg sterker te maken. Mochten er in de toekomst belangrijke keuzes zijn die jij moet maken, en die moment zullen komen, heb jij vanuit wat jij hebt geleerd in de EvO-training een basis die niet omver te blazen is.

De training de Essentie van Ondernemen zorgt er voor dat ondernemers hun bedrijf leiden vanuit de kernwaarden van de ondernemer zelf. Wij nemen de ondernemer mee in 6 stappen om het bedrijf een stabiele basis te geven voor nu en voor de toekomst waarbij alle tussenliggende stappen (B,C,D) genomen worden.

De training wordt gegeven over 6 avonden. Dit kan online als fysiek aanwezig zijn. Er kunnen maximaal 5 ondernemers per groep deelnemen zodat iedereen persoonlijk geholpen kan worden door de begeleidende business coach en de ondernemers elkaar ook kunnen voorzien van nieuwe inzichten.

Meer informatie aanvragen
speciaal voor ondernemers
total body work-out in 20 minuten
herstel jouw lichaam in 3 minuten
positieve mindset